Zelena pasta je sjajna ideja za brz ručak, za čiju pripremu će vam trebati najviše 20 minuta, a predstavlja savršen spoj ukusnog i zdravog obroka.
Možete koristiti testeninu po volji, ali najbolje je da to budu taljatele ili špagete, ali i omiljeni zeleniš, poput spanaća, brokolija, kelja ili graška. Ipak, ako izaberete grašak nek bude onaj iz konzerve, kako ne biste dugo čekali da se skuva, a evo ovog sjajnog recepta.
Printscreen
Sastojci:
- 300 grama testenine po izboru
- 200 grama bebi spanaća, brokolija ili kelja
- 50 grama mekanog sira (rikota, feta sir ili krem sir)
- maslinovo ulje, so, biber
- rendani parmezan
Priprema:
- Posolite vodu i sačekajte da provri u većoj šerpi.
- Ubacite povrće (brokoli, spanać) i kratko ga blanširajte. Posle nekoliko minuta povrće izvadite kuhinjskim hvataljkama, a potom u istu vodu dodajte testeninu po izboru.
- U međuvremenu u blanširano povrće dodajte sir, sve zajedno ubacite u secka ili blender, dodajte začine po želji, malo maslinovog ulja i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
- Kada je testenina skuvana, procedite je i vratite u šerpu. Dodajte sos i još minut ili dva kuvajte testeninu dodajući po potrebi malo vode u kojoj se ona prethodno kuvala.
- Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom.
(Kurir.rs/ŽenaBlic)
Bonus video: