UNESITE DAŠAK MEKSIKA U SVOJ DOM: Jednostavne TORTILJE s piletinom i povrćem oduševiće celu vašu porodicu, a i lako se spremaju!

11 Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Pečene meksičke tortilje sa piletinom i povrćem su jelo koje se brzo i lako sprema, a zdravo je i veoma ukusno. Ovaj ručak biće vam recept koji možete da pripremite uvek i cela porodica će uživati u njemu.

Prodimedia 
foto: Prodimedia

Sastojci:

  • 12 gotovih/kupljenih tortilja

Za punjenje:

  • 500 g pilećih prsa isečenih na kockice
  • 3 kašike ulja
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 1 paradajz isečen na trakice
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašičica meksičkog začina
Petr Štepánek / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Petr Štepánek / Alamy / Alamy / Profimedia

Za preliv:

  • 1 čaša pavlake
  • 200 g rendanog sira, tipa gauda
  • Za posluživanje:
  • zelena salata
  • 1 čaša pavlake
  • mlevena crvena paprika

Priprema:

Piletinu iseći na kockice, posuti meksičkim začinom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Dodajte malo ulja u tiganj i ostavite da se zagreje. Na zagrejanom ulju pržite pileće kockeda dobiju zlatnu koricu. Dodajte povrće isečeno natračice, sve izmešajte i dinstajte 10 minuta. Dodajte kašičicu čilija i posolite. Izmešajte i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Pola sira pomešati sa pavlakom. Na sredinu tortilje stavite kašiku fila i malo jači prstohvat rendanog sira. Tortilju uvaljati u burito (tako da bude zatvoren sa svih strana) i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Preklopljene tortilje premažite mešavinom pavlakei sira koju ste ranije pripremili i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta. Tortilje poslužite sa zelenom salatom i sosom od pavlake i mlevene crvene paprike.

(Kurir.rs/Trpeza)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija