Pečene meksičke tortilje sa piletinom i povrćem su jelo koje se brzo i lako sprema, a zdravo je i veoma ukusno. Ovaj ručak biće vam recept koji možete da pripremite uvek i cela porodica će uživati u njemu.
Sastojci:
- 12 gotovih/kupljenih tortilja
Za punjenje:
- 500 g pilećih prsa isečenih na kockice
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1 paradajz isečen na trakice
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašičica meksičkog začina
Za preliv:
- 1 čaša pavlake
- 200 g rendanog sira, tipa gauda
- Za posluživanje:
- zelena salata
- 1 čaša pavlake
- mlevena crvena paprika
Priprema:
Piletinu iseći na kockice, posuti meksičkim začinom i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Dodajte malo ulja u tiganj i ostavite da se zagreje. Na zagrejanom ulju pržite pileće kockeda dobiju zlatnu koricu. Dodajte povrće isečeno natračice, sve izmešajte i dinstajte 10 minuta. Dodajte kašičicu čilija i posolite. Izmešajte i ostaviti da se kuva još 5 minuta. Pola sira pomešati sa pavlakom. Na sredinu tortilje stavite kašiku fila i malo jači prstohvat rendanog sira. Tortilju uvaljati u burito (tako da bude zatvoren sa svih strana) i staviti u nauljenu posudu za pečenje. Preklopljene tortilje premažite mešavinom pavlakei sira koju ste ranije pripremili i pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta. Tortilje poslužite sa zelenom salatom i sosom od pavlake i mlevene crvene paprike.
(Kurir.rs/Trpeza)
Bonus video: