OVO JE MNOGIMA PROMAKLO - NA PIKSIJEVOM SPISKU NEMA HEROJA KVALIFIKACIJA Izludeo Ronalda, razočarao u Kataru i to ga SKUPO KOŠTALO

Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Dugogodišnji reprezentativac Srbije i ljubimac navijača, Stefan Mitrović, nije se našao na širem spisku selektora Dragana Stojkovića za martovske mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na Piksijevom nikad dužem spisku, na kom se nalazi čak 36 imena, izostavljen je samo jedan od 26 igrača koji su predstavljali Srbiju na Mundijalu u Kataru - reč je o iskusnom defanzivcu Stefanu Mitroviću.

ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia 
foto: ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

Iako je godinama bio redovan član nacionalnog tima, Mitrović je izgubio svoje mesto - najverovatnije zbog činjenice da u 2023. godini nije odigrao ni minut u dresu Hetafea.

Čovek koji je svojim herojskim potezima osvojio srca navijača Srbije prolazi kroz jedan od najtežih perioda u karijeri.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru nije se proslavio. Selektor Stojković ukazao mu je šansu na meču protiv Kameruna, zamenio je povređenog Strahinju Pavlovića i razočarao prikazanom igrom. Nakon njegovog ulaska odbrana našeg tima se potpuno raspala. Nije bio direktno kriv za golove rivala, ali je uticao na celokupno funkcionisanje poslednje linije. Na meču protiv Švajcarske nije ulazio u igru, a po povratku iz Katara izgubio je i mesto startnoj postavi Hetafea.

Nakon Mundijala u Kataru dobio odigrao je svaga šest minuta u La ligi na meču protiv Majorke 30. decembra i od tada je "zakucan" za klupu, iako je pre mundijala bio standardan u odbrani španskog kluba. Izgubio je mesto u timu i na poslednjih devet mečeva nije dobio šansu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Junak kvalifikacija

Mitrović je oduševio navijače u Beogradu spektakularnim intervencijama na meču protiv Portugala na startu kvalifikacija za Mundijal.

Sa dve neverovatne intervencije u poslednjem minutu utakmice praktično sačuvao bod našoj reprezentaciji protiv moćnog Portugala (2:2), razbesneo Kristijana Ronalda i trasirao put ka Kataru.

Nakon dubinske lopte Ronaldo je plasirao loptu u nebranjeni deo mreže, ali je Stefan Mitrović izbacio loptu sa gol linije, a potom i nakon udarca Feliksa još jednom sjajno reagovao.

OVO JE MNOGIMA PROMAKLO - NA PIKSIJEVOM SPISKU NEMA HEROJA KVALIFIKACIJA Izludeo Ronalda, razočarao u Kataru i to ga SKUPO KOŠTALO  Youtube

Zanimljivo, to nije bio prvi put da se Mitrović nađe u ulozi heroja nacije.

U oktobru 2014. godine Stefan Mitrović je jednim hrabrim gestom osvojio srca srpskih navijača.

Naime, za vreme utakmice izmđu reprezentacija Srbije i Albanije, gostujući navijači pokušali su da isprovociraju srpske fudbalere i navijače, pa su uz pomoć drona na centar terena u Humskoj pokušali da stave zastavu '' velike Albanije.'' Sve je prekinuo srpski štoper Stefan Mitrović koji je skinuo zastavu i oborio dron, kako bi meč bio nastavljen.

INCIDENT KOJI SE NE ZABORAVLJA Albanac dronom izazvao OPŠTI HAOS u Beogradu, pa tražio oproštaj jer se peo na SRPSKU CRKVU  Youtube

Mitrović je imao za cilj da zastavu odnese do četvrtog sudije kako bi se meč nastavio, međutim, sve to je zasmetalo albanskim fudbalerima koji su ga u tom trenurtku napali. Na terenu je nastao opšti pošto su uleteli i domaći navijači koji su napali albanske fudbalere, koji su kako bi izvukli žive glave, odlučili da se povuku i više ne vrate na utakmicu.

Srbija je kasnije kažnjena zbog loše organizacije utakmice, a Stefan Mitrović je postao heroj nacije.

Kurir sport