ČELSI PROIGRAO KAD JE NAJVAŽNIJE: Milioneri PALI u Londonu, "plavci" u četvrtfinalu LŠ! PETARDA moćne Benfike

BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

Fudbaleri Čelsija i Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Benfika je nakon 2:0 u Belgiji, bila ubedljiva I u revanšu i slavila sa 5:1 i ukupnim rezultatom 7:1 izborila plasman u četvrtfinale.

Strelci za Benfiku bili su Rafa Silva u 38, Gonzalo Ramos u drugom minutu nadoknade poluvremena i 57, Žoao Mario u 71. i David Neres u 77. minutu.

Gol za Klub Briž postigao je Bjor Meijer u 87. minutu.

Benfika je već u drugom minutu uspela da zatrese mrežu Klub Briža, ali je gol koji je postigao Žoao Marija pooništen zbog ofsajda.

U 15. minutu Benfika je imala priliku da povede, ali je Florentino loše zahvatio loptu i sa sedam metara šutirao pored gola.

Benfika je povela u 38. minutu golom Rafe Silve. Ramos je poslao loptu sa leve strane, koju je primio Rafa Silva, oslobodio se dva igrača, šutirao spoljnim delom kopačke i piogodio ugao gola Klub Briža.

U sudijskoj nadoknadi poluvremena Benfika je uspela da duplira prednost. Strelac je bio Gonzalo Ramos nakon odlične solo akcije.

Benfika je do trećeg gola stigla u 57. minutu drugim golom Ramosa. Grimaldo je poslao loptu u šesnaesterac i iz prve prosledio u mrežu.

U 71. minutu siguran sa "bele tačke" bio je Žoao Mario i doneo Benfiki ubedljivu prednost.

Sedam minuta kasnije Benfika je stigla do petog gola. Neres je nakon asistencije Nevesa, šutirao iskosa sa leve strane i pogodio mrežu Klub Briža.

Do kraja meča Klub Briž je preko Bjor Meijera u 87. minutu uspeo da stigne do počasnog gola.

BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia 
foto: BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

Čelsi je nakon minimalnog poraza u Dortmundu (0:1), slavio na svom terenu sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Strelci za Čelsi bili su Rahim Sterling u 43. i Kai Harvec iz penala u 53. minutu.

Meč u Londonu počeo je sa 10 minuta zakašnjenja, jer je ekipa Borusije kasnila zbog gužve u saobraćaju.

Već u petom minutu trener Borusije Terzić bio je prinuđen da izvrši izmenu. Umesto povređemog Branta u igru je ušao Đovani Rejna.

Prvu ozbiljnu priliku imao je Čelsi u 29. minutu. Šutirao je Kai Harvec, lopta se odbila od stative, nastavila da se kreće po gol liniji, ali nije završila u mreži.

Deset minuta kasnije Harvec je udarcem sa ivice šesnaesterca uspeo da zatrese mrežu Borusije, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Novu priliku Čelsi je imao u 40. minutu, Žoao Feliks je šutirao sa šest metara ali je pogodio direktno u golmana Borusije.

Četiri minuta kasnije Čelsije uspeo da stigne do gola i anulira prednost Borusije iz prvog meča. Rahim Sterling je prvo promašio loptu, ali se u nastavku akcije dobro snašao i udarcem sa 11 metara zatresao mrežu nemačkog tima.

Čelsi je duplirao prednost u 51. minutu golom Harveca iz penala. Penalu je prethodilo igranje rukom Volfa u šasnaestercu, a sudija Makeli je nakon intervencije iz VAR sobe pogledao snimak i pokazao na "belu tačku". Harvec je izveo penal, pogodio stativu, ali je penal bio ponovljen. U drugom pokušaju Harvec je bio precizniji, poslao je golmana u jednu a loptu u drugu stranu.

U 75. minutu Čelsi je bio blizu da obezbedi plasman u četvrtfinale, ali je gol koji je postigao Konor Galager poništen zbog ofsajda.

Do kraja meča Čelsi je odigrao opreznije, i bez većih problema priveo meč kraju.

KRAJ MEČEVA

ČELSI - BORUSIJA DORTMUND 2:0

BENFIKA - BRIŽ 5:1

Drugo poluvreme:

- KRAJ, Čelsi je u četvrtfinalu!

- Utakmica u Londonu produžena je za 6 minuta, Borusija napada svima silama!

- Finiš u Londonu, Borusiji treba gol za produžetak, Čelsi čuva prednost!

- Završeno je u Lisabonu Benfika je prvi četvrtfinalista!

87. minut - Briž postiže počasni gol , Meijer je strelac 5:1

78. minut- Puče petarda u Lisabonu Neres je strelac 5:0 za Benfiku!

BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia 
foto: BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

70. minut - Katastrofa Briža u Lisabonu 4:0, Žoao Mario sa penala postiže četvrti pogodak

50. minut - GOL, 2:0, Haverc, Penal za Čelsi, Haverc je preuzeo odgovornost, ali pogađa stativu! Međutim penal je ponovljen, Haverc drugi put ne greši! Čelsi ima rezultat koji ga vodi u četvrtfinale.

ČELSI PROIGRAO KAD JE NAJVAŽNIJE: Milioneri PALI u Londonu, "plavci" u četvrtfinalu LŠ! PETARDA moćne Benfike  Youtube

57. minut - 3:0 za Benfiku u Lisabonu ponovo Gonzalo Ramos

- Počelo je i u Londonu

46. minut - Nastavljen je meč u Lisabonu

John Walton / PA Images / Profimedia 
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Prvo poluvreme:

- Poluvreme i u Londonu

- Poluvreme u Lisabonu.

44. minut - GOL 1:0, Sterling konačno probija bunker milionera, Čelsi je anulirao prednost iz Dotrmunda

ČELSI PROIGRAO KAD JE NAJVAŽNIJE: Milioneri PALI u Londonu, "plavci" u četvrtfinalu LŠ! PETARDA moćne Benfike  Youtube

40. minut - Žestoka inicijativa Čelsija, neverovatni promašaji Sterlinga i Žoao Feliksa

45 +2 minut - GOL, 2:0, Gonzalo Ramos nakon sjajnog solo prodora postiže drugi gol za Benfiku

- U Londonu Čelsi, sve opasniji, ređaju se šanse pred golom gostiju, Dortmund preti iz kontre.

38. minut - GOL , 1:0, Benfika je povela u Lisabonu, Rafa Silva je strelac. Lisabonski "Orlovi" uvećali su prednost iz Belgije i vrlo su blizu osmine finala.

- Još uvek nema golova na oba stadiona, inicijativa Čelsija i Benfike

- Počelo je i u Londonu

2. minut- U Lisabonu poništen gol Benfike nakon gledanja VAR-a

BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia 
foto: BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

- Utakmica u Londonu kasni deset minuta Razlog su velike gužve u engleskoj prestonici, naročito na putevima koji vode ka stadionu.

SASTAVI:

Čelsi: Kepa, Fofana, Kulibali, Kukurelja, Džejms, Fernandez, Kovačić, Čilvel, Sterling, Feliks, Haverc.

Borusija Dortmund: Mejer, Volf, Zile, Šloterbek, Gereiro, Džan, Oščan, Belingem, Brant, Rojs, Ale.

Benfika: Vlahodimos - Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Čikinjo - Rafa Silva, Žoao Mario, Aursnes - Ramos.

Klub Briž: Minjole - Klinton Mata, Mehele, Sila - Bjukenon, Nilsen, Vanaken, Sova, Meijer - Lang, Jaremčuk.

Večeras slede nova uzbuđenja u Ligi šampiona, a na programu su dva revanša osmine finala. Čelsi dočekuje Borusiju iz Dortmunda, a Benfika Klub Briž.

Mnogo zanimljivije biće na Stamford bridžu, gde će prvi put biti igrati "plavci" (mada ih mnogi nazivaju milionerima posle svega što su potrošili u prethodih 365 dana) i "milioneri" u elitnom klupskom takmičenju. Čelsi očajnički želi sa spase što se spasti da nakon očajne sezone u Premijer ligi. Navijači gube strpljenje i jedino prolaz u četvrtinu finala Lige šampiona donekle bi ublažio rane. Za to je potrebno da anuliraju trijumf rivala iz prvog meča (1:0).

Naruku im ide i tradicija pošto Borusija na Ostrvu prolazi kao bos po trnju, nemački predstavnik je od engleskih klubova poražen na prethodnih pet mečeva. Međutim, gosti ove godine igraju u neverovatnom ritmu, momci trenera Edina Terzića praktično su zaboravili kada su poslednji put poraženi, bilo je to još u novembru prošle godine u Bundesligi.

Trener domaćih Grejem Poter ima problem s kadrovskim rešenjima, Risi Džejms se povredio na meču sa Lidsom, ali je moguće da će biti u timu večeras.

Ngolo Kante je tek počeo da trenira nakon teške povrede i operacije i teško je očekivati da će istrčati na teren Stamford bridža. Nešto bolja situacija je sa Amerikancem Kristijanom Pulišićem, koji je povredio koleno u januaru, a sada bi mogao da konkuriše za meč protiv Dortmunda.

Benfika ne bi trebalo da ima problema sa Klub Brižom, "orlovi" su iz Belgije doneli veliki kapital od 2:0, a nalaze se u sasvim pristojnoj formi da bi se kockali sa prolazom u četvrtfinale.

Ekipa iz Lisabona teško prepušta bodove kod kuće, poslednji put pretrpeli su poraz na La Lužu u maju prošle godina, a od tada imaju skor od 16 pobeda i dva nerešena ishoda.

1/8 finala revanši

večeras

Benfika - Klub Briž 21.00

(prvi meč 2:0)

Čelsi - Dortmund 21.00

(prvi meč 0:1)

Sreda

Bajern - PSŽ 21.00

(prvi meč 1:0)

Totenhem - Milan 21.00

(prvi meč 0:1)

Kurir sport