Punjeni morski krompiri su ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo sastojaka, a ni vremena i koje će lako zasititi celu porodicu. Toliko su ukusni da ćete jedva čekati ponovo da ih spremate.
Sastojci:
- 4 velika bela krompira
- 1 veliki paradajz
- 100 g seckanih maslina
- 100 g feta sira
- 100 g slanine
- maslinovo ulje
- so, biber
- origano
Priprema:
Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.
(Kurir.rs/trpeza)
Bonus video: