KROMPIRI PUNJENI FETOM I SLANINOM PA ZAPEČENI U RERNI: Toliko su uskusni da ćete jedva čekati da is spremate ponovo! (RECEPT)

Shutterstock

Punjeni morski krompiri su ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo sastojaka, a ni vremena i koje će lako zasititi celu porodicu. Toliko su ukusni da ćete jedva čekati ponovo da ih spremate.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 velika bela krompira
  • 1 veliki paradajz
  • 100 g seckanih maslina
  • 100 g feta sira
  • 100 g slanine
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • origano

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Dobro operite krompire u rastvoru sode bikarbone pa ih obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i bocnite čačkalicom na nekoliko mesta. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite oko sat na 190 stepeni. Kad budu gotovi, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih izdubite kašičicom. Sredinu pomešajte s kašikom maslinovog ulja, soli, biberom i origanom. Vratite smesu u izdubljene krompire, dodajte seckani paradajz i masline, te mrvljenu fetu i sitno seckanu mesnatu slaninicu. Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i belog luka.

(Kurir.rs/trpeza)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija