"TRAGEDIJA ČOVEKA, PORODICE, PROFESIJE I DEMOKRATIJE" Sagovornici Kurir TV: Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije mora da dobije EPILOG

Screenshot, Kurir Televizija

Branilac okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je ispred suda da ne postoji nijedan dokaz iz kog proizilazi da je Miroslav Kurak pucao u Ćuruviju, a da je Ratko Romić tada udario Branku Prpu u glavu.

Komentarišući odluke svedoka da ne svedoče ona je navela da ljudi koji su u zatvoru kad im se ponudi mogućnost izlaza budu spremni na svašta, a kada budu prevareni onda više nisu spremni ni na šta.

Povodom novina u slučaju ubistva novinara, gosti jutarnjeg programa na Kurir televiziji su Jelena Petković, Udruženje novinara Srbije i Veran Matić, Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

S obzirom na to da je Prpa izjavila da je sigurna da Miroslav Kurak i Ratko Romić nisu ubice Ćuruvije i da je ta osoba sasvim drugačijeg opisa, Matić je pričao o tome da li u ovom slučaju ima prikrivene istine.

- Milorad Ulemek je rekao da ostaje pri onome šta je naveo u istrazi. U ovom procesu sada nije osporen niti jedan dokaz i nema nijednog novog. Za razliku od odbrane, smatram da je ova optužnica dokazana i očekujem da će doći do pravosnažne presude. Ne postoji ništa nerazjašnjeno, u svojoj žalbi je tužilac Mandić veoma dobro osporio svedočenje Branke Prpe. Osoba koja je dobila udarac u glavu i koja je pala u tamnom prolazu, ne bi trebalo da se razmatra kao mišljenje koje bi moglo da utiče u ovoj slučaju - započeo je Matić.

S obzirom na to da se ubistvo dogodilo 1999. godine, Petković se osvrnula na značaj i jedinstvenost ovog slučaja, ali i to da li očekuje da pravda bude zadovoljena.

This browser does not support the video element.

"DOBILA JE UDARAC U GLAVU, NJENA IZJAVA NIJE VALIDNA!" Nerazjašnjeno ubistvo 24 godine: To je tragedija demokratije, slobodne reči  Kurir televizija

- Ubistvo Slavka Ćuruvije je obeležilo jednu eru. Pre svega, to je tragedija jedne porodice, prijatelja, naše profesije, ali i celokupnog našeg društva. Ubistvo novinara je ubistvo demokratije, slobodne reči, a to utiče na celokupan osećaj bezbednosti u jednom društvu. Da bi nam društvo bilo zdravo, ovaj slučaj mora biti osuđen i mora se doneti osuđujuća presuda - rekla je Petković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs