JEDNOSTAVNO, A UKUSNO
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE U PEKARAMA: Od njega će biti SOČNA I MEKA KAO DUŠA, a priprema je LAKŠA nego što mislite
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
SASTOJCI:
- 8 kašika brašna
- 1 suvi kvasac
- 2 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Printscreen/Bakina Kuhinja
PRIPREMA:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
(Kurir.rs)
Bonus video: