GULAŠ SA ŠAMPINJONIMA IDEALAN ZA ONE KOJI POSTE: Jeftin, ukusan i drži sitost, sprema se baš LAKO, porodica će uživati! (RECEPT)

Profimedia

Ovaj posni gulaš sa šampinjonima je idealan za one koji se uzdržavaju mrsne hrane zbog Uskršnjeg posta. Lako se sprema, sastojci nisu skupi, a drži sitost i dobar je izbor za ručak ili ranu večeru.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500g šampinjona,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
  • ulje,
  • suvi začin,
  • so i biber,
  • peršun,
  • 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
  • pirinač

Priprema:

Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi začin. Neka se dinsta 15 minuta.

Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.

Ostavite da se krčka.

Profimedia 
foto: Profimedia

Šampinjoni će sami pustiti vodu i za 20ak minuta će biti gotovi. Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.

Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta. Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.

Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta. Procedite i operete pirinač, biće rastresit.

Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.

(Kurir.rs/PosnaJela)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija