njam njam
MANASTIRSKI KOLAČ JE IDEALAN ZA POSNU TRPEZU: Pored DŽEMA i ORAHA, ukus će biti POTPUN uz ovaj sastojak (RECEPT)
Kako je vreme posta i dalje u toku, predstavljamo vam manastirski kolač koji obavezno morate da probate i koji će vam zasigurno zasladiti ove dane.
Foto: printscreen YT
Šta je potrebno:
- 4 kašike ml. oraha
- 4 kašike seckanih oraha
- 4 kašike marmelade po želji
- 2 kašike šećera (može više)
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml vode mlake
- 20 punih kašika brašna
- malo cimeta
Za premazivanje:
- 4 pune kašike pekmeza
- 4 kašike seckanih oraha
Priprema:
Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.
Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.
Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta, da kolač bude lagan i lepo rumen.
(Kurir.rs)
Bonus video: