MANASTIRSKI KOLAČ JE IDEALAN ZA POSNU TRPEZU: Pored DŽEMA i ORAHA, ukus će biti POTPUN uz ovaj sastojak (RECEPT)

printscreen YT

Kako je vreme posta i dalje u toku, predstavljamo vam manastirski kolač koji obavezno morate da probate i koji će vam zasigurno zasladiti ove dane.

printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Šta je potrebno:

  • 4 kašike ml. oraha
  • 4 kašike seckanih oraha
  • 4 kašike marmelade po želji
  • 2 kašike šećera (može više)
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 ml vode mlake
  • 20 punih kašika brašna
  • malo cimeta

Za premazivanje:

  • 4 pune kašike pekmeza
  • 4 kašike seckanih oraha

Priprema:

Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti.

Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.

Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta, da kolač bude lagan i lepo rumen.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:11
Duhovni i telesni pristup Vaskršnjem postu Izvor: Kurir TV