ZAPEČENO SVINJSKO MESO SA POVRĆEM JE PRAVI POGODAK ZA RUČAK: Glavni obrok će izgledati kao iz najboljih restorana

Shutterstock

Ručak je Srbima veoma bitan obrok te uglavnom mora da se nađe neka vrsta mesa na trpezi. Postoji puno recepata kada je ovaj glavni obrok u pitanju, a mi vam za danas predlažemo svinjsko meso sa povrćem i belim vinom.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 1 kašika šećera
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 1 kašičica soli
  • 5 krompira
  • 2 patlidžana
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • 100 ml suvog belog vina
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika soja sosa
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

Komad svinjskog mesa zasecite u obliku dijamanta. Posolite i pobiberite sa obe strane, pa umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru pola sata. Istopite puter u tiganju, pa dodajte paradajz sos, posolite i pošećerite. Promešajte i kuvajte dok ne krene da krčka. Zatim premažite sos po sredini pleha, a preko stavite meso (na paradajz sos okrenite sečenu stranu mesa). Isecite krompir, patlidžan, šargarepu i papriku i poređajte oko mesa. Prelijte belim vinom i vodom. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 50 minuta. Pomešajte med i soja sos, pa izvadite meso iz rerne, okrenite ga i premažite dobijenim premazom. Vratite da se peče još 20 minuta.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:06
KRAJ EMBARGA ZA SVINJSKO MESO: Izvoz u EU moguć posle 30 godina (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija