"ŽELJKO JE VEČAN" Španci u čudu posle dočeka koji su Hrvati priredili Obradoviću! Ne veruju da je Srbin to doživeo usred Zadra!

Printscreen

Ugledna španska "Marka" fascinirana je dočekom koji su navijači Zadra priredili srpskom stručnjaku Željku Obradoviću.

Podsetimo, Partizan je u ponedeljak u Zadru savladao hrvatski tim rezultatom 88:78, a meč je obeležio divan gest domaćih navijača koji su aplauzima i ovacijama dočekali najtrofejnijeg trenera u Evropi.

Ovaj sjajn gest privukao je pažnju španskog lista "Marka" koji je u tekstu pod naslovom: "Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru" istakao da je sjajni srpski trener iznad od svih podela.

Printscreen 
foto: Printscreen

Zbog sukoba u prošlosti nije niko nije ni slutio da Srbin može dobiti ovakve ovacije u Zadru.

"Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka", prenosi Marka.

Kako se navodi, taj identitet je dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika.

"Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda, pa i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale", piše Marka.

Kurir sport