Jugoslovenske domaćice su često pravile tada omiljeni recept, pile sa dunjom, ali vremenom, on je pao u zaborav.
Spoj slatkog i slanog ovo jelo čini neodoljivim.
Stvarno je šteta da ovo jelo potpuno ode u zaborav, pa smo vam pripremili recept koji će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kg dunja
- 1 kašika brašna
Priprema:
Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.
Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
(Kurir.rs/ Blic žena)
Bonus video: