Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.
Fritata je italijansko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir… Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.
Priprema:
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša.
Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice.
Nastavite da pržite dok povrće ne omekša.
Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima.
Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu.
Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta.
Začinite po želji.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: