ZAŠTO JE CICIPAS PROMENIO IMIDŽ ZA ROLAN GAROS: Grk iznenadio sve u Parizu

EPA/ETTORE FERRARI

Mnogo teža pobeda nad Jiržijem Veselim nego što je bilo očekivano – čudno se odrazila na Stefanosa Cicipasa u sobi za konferencije Rolan Garosa.

Znalo se da pobeda protiv jednog od retkih igrača koji je neporažen protiv Đokovića u više odigranih mečeva nije ni po čemu zagarantovana, ali da će toliko da izvuče fizičke i mentalne energije iz „grčkog Boga“ tenisa – to se zaista nije očekivalo, i to ne baš pred „sedmom silom“.

Namršteno je komentarisao nedostatke u svojoj igri protiv 455. igrača sveta, pre svega se osvrćući na lošije fizičke performanse – ali je pravi „Vaterlo“ nastupio kada su ga mediji napokon – nasmejali.

Pre nekoliko dana sam se video sa Margo Robi“, probao je da ga u vezi njegove „tihe patnje“ sa ovogodišnjeg Australijen Opena isprovocira na reakciju poznati škotski komentator Džonatan Pajn. "Foliraš me", odgovorio je Cicipas, sa teškoćom pokušavši da se iskontroliše. "Nisam, ali sam hteo da vidim tvoju reakciju“, „zakucao“ ga je Erlih, primetivši da su mu se „zacaklile oči“. U filmu „Zemlja snova“ iz 2018. ih je Margo pretvarala u stvarnost – pa je Stefanosu sugerisano da ga pogleda i iz toga izvuče neke praktične pouke.

Printscreen 
foto: Printscreen

Vrhunac Cicipasove zbunjenosti je stigao u odgovoru dopisnika Kurira – zamoljen da prokomentariše simboliku svog novog „imidža“ – bez brade. Umesto obećanog kratkog i jasnog odgovora – Cicipas se „pogubio“ u priči o tome koliko mu znači prisustvo Karlosa Alkaraza na turneji.

„„On je takav dašak svežeg vazduha na „turu“. Takmičarski je nastrojen – a opet - uvek nasmejan, toliko harizmatičan i sa mnogo pozitivne energije. Mislim da je to doprinelo i njegovom teniskom razvoju. Tokom prošle predsezone sam razmišljao kako želim i ja da se tako odnosim i ponašam, divim mu se na tome ko je i mislim da i ja imam kapacitet da budem ta osoba. Zbog njega sam radosniji dok igram tenis“, zaključio je pred zbunjenim medijskim korom Cicipas.

Da li je Karlitos za Stefanosa onda „inspiracija po stajlingu“ – te je odlučio da bude golobrad kako bi se približio atributima „te bolje osobe“?

Da li je Španac rekao Grku da se obrije – pa ovaj to shvatio kao dobronamernu, osvežavajuću preporuku?

Da li se više sebi dopada ovakav – i da mu prvi koji mu pada na pamet radi pozitivnog upoređivanja upravo Alkaraz – ili je popularnom „Ciciju“ sunce malo udarilo u glavu? Šta god da je bilo – beležimo ovaj odgovor kao ekvivalent „promašaju servisa od 4 metra“ i pratimo dalje Cicipasove izjave u Parizu sa isčekivanjem novih bisera. A ako ga budemo ponovo pitali – šta je ovim hteo da kaže – prvi ćete znati odgovor!

Vuk Brajović / Kurir sport