Šeherezada torta sa turskim keksom je apsolutno preukusna, a njena ogromna prednost je što se ne peče. Ova torta sprema se lako i brzo, a gotovo da nema osobe koja će uživati o njoj.
YT/Sherpica Recipes
Sastojci:
- 2 pakovanja turskog keksa
- 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 gr.)
- 1,700 ml mleka + 400 ml. da se umuti šlag
- 250 gr maslaca ili margarina
- 200 gr šećera
- 300 gr šlaga sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml slatke pavlake (za oblaganje torte)
Priprema:
Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 - 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom.
Umutite i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.
(Kurir.rs/Stil)
Bonus video: