Krem bananica je najpoznatija srpska čokoladica koju mnogi vole da jedu. Ako ste i vi ljubitelj, predlažemo vam da napravite jedan od najlepših i najjeftinijih kolača. Reč je o krem bananica kolaču koju ima sličan ukus kao i čuvena čokoladica, a nije nimalo komplikovan za pripremu. Ovaj kolač možete da služite i kada su neke proslave, ali i kada samo želite da pojedete nešto slatko, a preukusno.
Sastojci:
100 g keksa
600 g šećera
30 g želatina
300 ml vode
1 banana
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
80 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte želatin i 100 ml vode i ostavite da nabubri. U šerpu sipajte preostalu vodu i dodajte šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, tj. dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa šporeta i dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Mutite dok smesa ne posatne gusta, pa dodajte izblendiranu bananu i nastavite da mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Na dno vatrostalne posude poređajte keks, pa preko sipajte dobijenu smesu. Ostavite u frižideru da se stegne, a za to vreme napravite čokoladnu glazuru. Otopite mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Vratite u frižider na još 10 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: