NEZAPAMĆEN SKANDAL U SPLITU! Fudbaleri i trener Šahtjora PRETUKLI DECU iz Sarajeva! Petorica dečaka (9) završila u BOLNICI!

Printscreen

Tradicionalni međunarodni turnir za decu "Dalmatinko kup", koji je proteklog vikenda održan Hrvatskoj, obeležio je nezapamćen skandal.

Turnir na kom se okupilo više od tri hiljade sportista iz 15 zemalja i koji je nastao sa ciljem da promoviše toleranciju, jednakost i fer-plej, zasenio je sraman incident u kome su povređeni devetogodišnji fudbaleri iz Sarajeva.

Kako prenosi portal "Avaz", fudbaleri i trener Šahtjora su nasrnuli da decu iz škole fudbala "Sparta" iz Sarajeva.

Incident se dogodio na polufinalnoj utakmici turnira između Sparte i ukrajinskog Šahtjora.

Tokom meča igrači Šahtjora su bili preagresivni, izuzetno grubosu faulirali dečake iz Sarajeva, a njihovo sramno ponašanje propratila je i klupa ukrajinskog tima. Čak petorici dečaka završila su nakon meča u bolnici.

"Sve je loše išlo. Od organizacij, suđanja, nameštanja utakmica i na kraju je sve zaokružio incident. Trener dečaka Šahtjora je fizički napao dečake sarajevske škole fudbala. Petorica su završila u bolnci", rkao je Damir Šabotić, otac jednog devetogodišnjeg dečaka iz sarajevske škole fudbala.

I organizator turnira Domagoj Bojačić priznao je da su Ukrajinci bili izuzetno grubi.

"U utakmicama ovakvog tima obično nema incidenata jer dečiji fudbal bi trebalo da bude radost i zabava. Želim da uputim izvinjenje svima koji su svedočili ovakvim scenama", istakao je Bojačić za "Jutarnji list".

NEZAPAMĆEN SKANDAL U SPLITU! Fudbaleri i trener Šahtjora PRETUKLI DECU iz Sarajeva! Petorica dečaka (9) završila u BOLNICI!  Youtube

Kurir sport/Avaz.ba