RECEPT

LAGANA I PUFNASTA OBLAK TORTA OD JAGODA: Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA, nisu ni brašno, ni jaja, šećer a ne treba ni da se peče

Viktoriya Martenyuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova jedinstvena i torta s jagodama je veoma lagana i pufnasta i topiće se u vašim ustima. Napravite je lako bez pečenja, a biće vam potrebna samo tri sastojka. Neće vam trebati ni brašno, ni jaja, šećer ili ulje. Idealna je kao osvežavajući desert u letnjim danima.

Osim što je lagana i vazdušasta, čim je budete probali, shvatićete da nije tipična torta i da sadrži mali broj kalorija. Osećaćete se kao da jedete oblak.

Sve što vam je potrebno da napravite laganu tortu s jagodama:

  • Sveže jagode
  • Nezaslađeni pire od jabuka
  • Želatin u prahu

Printscreen Pinterest 
foto: Printscreen Pinterest

S obzirom na to da u ovu tortu ne ide šećer, potrudite se da jagode budu slatke. Nije preporučljivo da koristite zamrznute jagode, jer će vam torta ispasti isuviše vodena.

Pire od jabuka mora biti bez šećera jer u suprotnom finalni proizvod neće biti pufnast, i on je ključni sastojak recepta. Kad se pomeša s jagodama, njegov ukus gotovo da nećete ni osetiti.

Priprema:

Pomešajte jagode i pire od jabuka, a potom dodajte želatin i sve sjedinite. Kada se smesa sjedini, stavite je na tihu vatru kako bi se želatin istopio. Kad se želatin istopi, izmiksajte smesu mikserom na najvećoj brzini, dok se količina ne udvostruči i postane lagana kao šlag. Smesu potom sipajte u kalup za tortu i stavite se u frižider da se stegne i služite je hladnu.

(Kurir.rs/ kirbiecravings.com)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:15
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI Izvor: Kurir televizija