NOVA TURA ZAPRAŠIVANJA PROTIV KOMARACA DANAS U BEOGRADU: Pčelari, zaštitite pčele

Beoinfo

Tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca će, od 19 do ponoći biti sproveden na lokacijama: Gročanska ada, Dunav uz Vinču, Ritopek ka Grockoj i Ada Huja

BEOGRAD - Gradska čistoća najavila je da danas nastavlja suzbijanje komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i apelovala na pčelare da zaštite pčele.

Akciju sprovodi Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, koje je apelovalo na sugrađane da ekipama omoguće nesmetan rad, preneo je Beoinfo.

Tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca će, od 19 do ponoći biti sproveden na lokacijama: Gročanska ada, Dunav uz Vinču, Ritopek ka Grockoj i Ada Huja.

Radiće se i na lokaciji Višnjica ka Beloj steni, Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Zaklopača i put ka Vrčinu, Banovo brdo i Čukarička padina.

Ekipe će biti i na lokacijama Repište, Bele vode, Vinča, Grocka, Stara Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Sremčica, Cerak, Julino brdo, Leštane i Boleč.

Preparati koji se koriste registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Napomenuli su da će tretmani suzbijanja komaraca biti sprovedeni ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

Kurir.rs/Beta