SELEKTIRANI SU DA NE MOŽE NIKO NIŠTA DA MU KAŽE! Čuveni trener OŠTRO o Pešiću: U godinama je, nije svestan da presporo reaguje

KSS

Čuveni košarkaški trener, Vlade Đurović, kritikovao je način na koji utakmice vodi selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić.

Đurović je gostujući u podkastu "Jao Mile" rekao da smatra da bi Pešić, zbog svojih godina trebalo da ima mlađe pomoćnike koji bi mu pomagali sa tajmingom za određene stvari u toku utakmica.

"Mislim da je selektor u godinama gde bi trebalo da ima neke pomoćnike koji imaju hrabrosti i koji toliko znaju da mu kažu: "Ej majstore, možda bi bilo dobro tajm aut, primili smo šest poena u nizu, ili evo ovi su počeli zonu, možda bi trebalo nekog šutera da ubacimo, ili bi možda i mi mogli sa zonom", rekao je Đurović, pa nastavio o pomoćnicima:

"Oni su tako selektirani da ne može niko ništa da mu kaže, a on je već u godinama da nije svestan da brzina njegovih odluka nije kakva je bila ranije".

Đurović, koji je čitavu igračku karijeru proveo igrajući za OKK Beograd, bio je uporan u svojim tvrdnjama.

"On je odličan trener, osvojio je sve što se moglo osvojiti, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega sa 75 i ne bavim se više ovim poslom, već dugo. Mislim da ovako po nekim reakcijama, možda sam bio i brži od njega. Ovo sve treba neko drugi da mu kaže, ali evo ja govorim. On bi morao da bude okružen sa visprenijim i mlađim pomoćnicima", završio je Đurović.

Kao trener je promenio veliki broj evropskih klubova, pre nego što se 2014. godine povukao iz posla nakon tri godine na klupi OKK Beograd.

Kurir sport