RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA KAJSIJAMA: Miris vraća u detinjstvo, a ukus mu je kao kad su ga pravile naše bake

Profimedia

Ovo je jedan od starinskih recepata za kolače. Ovog puta u pitanju je kajsija koju mnogi obožavaju, a osim sokova i džemova, tu su i ukusne poslastice.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 2 šolje od 2 dl šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja kiselog mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • oko 400 g kajsija
  • 2 vanilin šećera

nekoliko kašičica šećera u prahu za posipanje

Shutter 
foto: Shutter

Priprema

Kajsije oprati i izvaditi koštice. Izmiksati cela jaja sa šećerom, pa dodati prvo mokre, potom suve sastojke i kratko miksati. Špatulom umešati naseckane kajsije i preliti u pomašćenu i pobrašnjenu tepsiju.

Peći kolač nekih 40-tak minuta na 180 stepeni, proveriti čačkalicom, sve zavisi od šporeta. Prohladiti i bogato posuti šećerom u prahu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:00
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli Izvor: Kurir teleivizija