NAKON 4 GODINE IŠČEKIVANJA SUBOTIČANKA KONAČNO POSTALA MAJKA: Oduševljeno poručila budućim mamama kako do POZITIVNOG ISHODA

AP, Profimedia

Nakon četiri godine isčekivanja, subotičanka Mirjana Vojnić Hajduk konačno je postala majka.

Oduševljena i srećna, nije mogla sakriti svoje emocije:

- Sada smo srećni, prezadovoljni, ne znam više šta bih rekla. Prvi dan je, pa, jako lep. Navikavamo se na kuću, na tatu, pa i na mene se navikava. Sve je novo, sve je to, ja se navikavam na novu ulogu - rekla je novopečena majka.

Put veštačke oplodnje nije bio lak, ali uz živce, upornost i pozitivnu energiju, Mirjana i njen suprug su izdržali sve izazove. Ona poručuje svim budućim majkama da idu kroz ovaj postupak sa pozitivnim stavom:

- Pozitivan stav i pozitivno razmišljanje dovode do pozitivnog ishoda. Borba je bila teška, ali sam kroz sve išla sa osmehom. U suštini, pozitivan čovek donosi samo pozitivne stvari - poručuje Mirjana.

AP, Profimedia 
foto: Profimedia, AP

Centar za vantelesnu oplodnju i reproduktivnu medicinu Opšte bolnice Subotica radi već nepuni godinu dana, a uspešnost postupaka govori o kvalitetu rada. Do sada je urađeno par desetina transfera, a nova radost će uskoro stići jer će Subotica biti bogatija za još novih stanovnika.

Naredna beba se očekuje za nekoliko meseci, a posebno interesantno će biti to što će biti blizanačke trudnoće - odjednom će se roditi dve bebe - kaže doktor.

- Imamo veliki broj prijavljenih žena iz cele Srbije, kako za program donacije jajnih ćelija i spermatozoida, tako i za ovaj normalan program vantelesne oplodnje. Radimo individualni pristup pacijentima, gde svaki pacijent priča za sebe - kaže dr Aleksandar Radulović, ginekolog specijalista i načelnik Centra.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

This browser does not support the video element.

VANTELESNA OPLODNJA: Starosna granica pomerena na 45 godina  Kurir televizija