Ovo je jedno od onih jela koje može da spremi bukvalno svako, u kuhinji vam neće napraviti apsolutno nikakav nered, a svako kome ga poslužite biće oduševljen. Šunku ili pršut birajte po svom ukusu kao i vrstu sira, a osim dimljenih, dolaze naravno u obzir i sve druge vrte punomasnih tvrdih sireva.
Sastojci:
- 5 manjih tikvica
- 40 g parmezana
- 50 g prezle
- 130 g dimljenog sira
- 200 g kvalitetne šunke ili pršuta
- soli po ukusu
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Tikvice narežite na šnite gulilicom za krompir ili nožem, ukoliko ste dovoljno vešti. U tanjir činiju sipajte prezle, parmezan i so i dobro promešajte. Šnite tikvica valjajte u tu mešavinu i ređajte prvi sloj u blago nauljenu vatrostalnu činiju ili manji pleh. Preko tikvica ide red šunke ili pršuta, u zavisnosti od toga šta više volite, pa red sira.
Ponavljajte slojeve dok se svi sastojci ne utroše, po vrhu pokapajte sa malo ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 190°C 35-40 minuta.
Prijatno!
(Kurir.rs/Zadovoljna)
Bonus video: