Piroške sa sirom su idealne za doručak ili za večeru uz šolju jogurta.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
Profimedia
Nadev:
100 g sira
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmešati. Dodati brašno i so i umesiti meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Seći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
(Kurir.rs/Trpeza)
Bonus video: