Ove godine u zimnicu uvrstite i kiselu salatu sa pasuljem.
Vreme je da se sprema zimnica i ako niste niste odlučili šta sve da pripremate, pored nezaobilaznog ajvara i pečenih paprika, mi vam predlažemo i ovu kiselu salatu sa pasuljem.
Ovo je recept ruskih domaćica, a kako je pasulj namirnica koju svi vole savetujemo da ovu salatu uvrstite u vašu zimnicu, jer je odličan prilog uz meso, a oduševiće i goste kada dođe vreme slava.
Sastojci:
500 g pasulja
750 g crnog luka
750 g šargarepe
750 g paprike
1,5 l soka od paradajza
120 ml ulja
30 ml sirćeta
1,5 kašika soli
100 g šećera
Priprema:
Pasulj potopite u vodu na par sati, pa procedite i sipajte novu vodu.
Kuvajte dok ne bude skoro gotov (ne treba da bude skroz mekan), pa posolite.
U drugu šerpu sipajte ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša.
Zatim sipajte paradajz sos, pa posolite i dodajte rendanu šaragarepu.
Promešajte, pa dodajte i papriku isečenu na trake, a onda proceđeni pasulj i šećer.
Ponovo promešajte, pa kad proključa poklopite i kuvajte još pola sata.
Nakon toga sipajte sirće i promešajte.
Dobijenu salatu sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite.
Okrenite naopačke, pokrijte peškirom ili ćebetom i ostavite da se potpuno ohladi.
(Kurir.rs/Receptoor)
Bonus video: