Foto: 321 Srbija

otvaranje novih mogućnosti uz pomoć države

"NAŠE ŽENE IMAJU PREDUZETNIČKI DUH I NE ČEKAJU DA NAM PADNE S NEBA": Kampanja "Osnažena žena - jača porodica" nastavljena u Blacu!

Srbija
> 15:36h

Lepa priča kroz kampanju „Osnažena žena - jača porodica" koju zajednički realizuju Privredna komora Srbije, Udruženje "3,2,1-Srbija" i Fondacija "Humana srca", nastavljena je danas u Kulturnom centru Blace.

Za sve zainteresovane dame, spremne da rade na vlastitom razvoju, ali i na pokretanju ili jačanju vlastitog biznisa održana je edukativna radionica s ciljem jačanja njihovih ličnih i poslovnih kompetencija.

Sa radionice u Blacufoto: 321 Srbija

Ispred opštine dobrodošlicu je poželela Suzana Veljović, pomoćnica predsednika opštine Blace, rekavši da je "do sada mnogo toga urađeno na jačanju žena i razvoju ženskog preduzetništva, ali da saradnja sa Fondacijom "Humana srca", Privrednom komorom i Udruženjem "3,2,1-Srbija" otvara jednu sasvim novu dimenziju".

- Naše žene imaju preduzetnički duh, vredne su i ne čekaju da nam padne s neba. Kada sam razgovarala sa predstavnicima "Humanih srca" o onome što nam je potrebno, sve što sam predložila pretočeno je u delu - naglasila je Veljović.

Prisutnima se, u ime Privredne komore Srbije obratila mr Slobodanka Džinović Kojić. Inače, stručnjaci iz Privredne komore predstavili su informacije o tome kako žene mogu realizovati svoju poslovnu ideju, te na koji način preko PKS pomaže Republika Srbija.

Žene iz Blaca su bile veoma zainteresovanefoto: 321 Srbija

Nikolina Đujić, izvršna direktorka Fondacije "Humana srca" takođe je poželela dobrodošlicu damama i istakla da se u opštini Blace oseća kao kod kuće i da je ovo jedan u nizu projekata koji Fondacija i lokalna samouprava zajednički realizuju.

- Mi smo se potrudili da osluškujući potrebe ove sredine osmislimo koncept kako da na najbolji način pomognemo vama, sadašnjim i budućim preduzetnicama - dodala je Đujić.

Istovremeno, vrhunski stručnjaci iz oblasti psihologije damama su predstavili konkretne metode i alate koji će im biti od pomoći u njihovom nastojanju da se osnaže kao osobe, osveste vlastiti potencijal, te iskoriste mogućnosti koje im se pružaju.

Prele su svoje znanje ženama u Blacufoto: 321 Srbija

Psihoterapeut Sanja Đug, koja se, zajedno sa Višnjom Živković, prisutnima obratila ispred Udruženja "3,2,1-Srbija" naglasila je da je osnovni cilj pomoći damama "da dotaknu ženu u sebi, dotaknu vlastitu snagu i samopouzdanje i sa radionica izađu sa alatima koji će im pomoći da tu snagu svakodnevno oživljavaju i koriste".

Kampanja „Osnažena žena - jača porodica" biće nastavljena nizom radionica koje će biti realizovane tokom predstojećih meseci širom Srbije.

Kurir/PressSerbia