NJAM NJAM
NEOBIČNA SLATKO-KISELA ZIMNICA: Paprike SA MEDOM lako se prave, a ako izaberete ljute, zagrejaće vas tokom hladnih dana (RECEPT)
Zima samo što nije, a sezona paprika je odavno tu. Ovo je recept za neobičnu, a ukusnu turšiju, koja nije mnogo komplikovana za pravljenje, a ukus joj je izuzetan.
Profimedia
Priprema:
Paprike oprati i očistiti. U posudu staviti 3 litre vode, 1/2 litra sirćeta, so, šećer, med i biber u zrnu.
Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprike bariti toliko samo da baci 2-3 ključa. Vaditi paprike u teglu, svaki red po želji posipati seckanim listom peršuna i seckanim belim lukom.
KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP / Profimedia
Kad teglu napunimo sa paprikama pritisnemo ih plastičnom rešetkom i tada tegle dopunimo sa vrelim presolcem u kojem smo barili papriku. Vrelu teglu odmah zatvoriti. Kad napunimo tegle paprikama i zatvorimo, prekrijemo krpom dok se ne ohlade.
(Kurir.rs)
Bonus video: