"ZVEZDA JE ULOŽILA MNOGO, ALI..." Bivši fudbaler Partizana ističe da takve stvari NE UTIČU na rezultat - ovo će odlučiti derbi!

Dado đilas

Cela fudbalska Srbija jedva čeka sredu, kada će fudbaleri Partizana i Crvene zvezde po 171. put odmeriti snage.

Crno-beli su poslednju titulu osvojili sezone 2016/2017, a član te šampionske generacije bio je Miroslav Vulićević.

Vulićević će ostati upamćen po tome što je bio poslednji kapiten Parnog valjka koji je podigao šampionski pehar. "Činjenica je da Partizan prima mnogo golova, ali kad sačuvate mrežu, igrači dobiju još više na samopouzdanju. To je nešto na čemu bi trebalo da radi cela ekipa, a ne samo dva igrača. Mihajlo Ilić je veoma talentovan momak, bio je kod nas u omladincima, dobro ga poznajem, Svetozar Marković je dosta napredovao, ali ne može sve da zavisi od njih. Moraju i ostali da se uključe. Na stručnom štabu je da popravi te stvari, nekada nemate ni sreće, pa primite spektakularan gol", kazao je Vulićević za "Sportski žurnal".

Partizan.rs/Miroslav Todorović 
foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ističe Vulićević da je Zvezda ove sezone uložila mnogo novca, ali taj faktor nije presudan u večitom derbiju.

"Zvezda ima jači tim, uložila je mnogo, ali kad govorimo od derbiju, takve stvari su marginalne i ne utiču na rezultat. Partizan igra pred svojim navijačima, imaće podršku i vetar u leđa. Veći motiv od toga ne treba, derbi se igra na inspiraciju, odluče jedan ili dva igrača. Sve je drugačije pred derbi, vazduh je drugačiji, atmosfera. Mogao bih da pričam do sutra".

Kurir sport