PRIČA O BAKI TERA SUZE NA OČI: Ostave joj jednu teglu džema ili jedno jaje za hranu i to za celu nedelju, a čak je i zaključavaju!

Shutterstock

Priča o jednoj baki rastužila je mnoge korisnike društvenih mreža, a čak i njena unuka ne zna na koji način da joj pomogne i olakša život.

- Moja baka po majci živi u kući sa ujkom, ujnom i njihovom decom. Kuću, penziju, svu ušteđevinu i svu imovinu je nakon dedine smrti prenela na ujku. Međutim, baka je operisala oba kuka, boluje od Parkinsonove bolest, a ujka i ujna ne brinu o njoj- navela je zabrinuta unuka u jednoj objavi na društvenim mrežama u grupi "Besplatna pravna pomoć - Pravni centar Niš".

Ona tvrdi da joj oni čak ni lekove ne daju da pije.

Printsccreen Facebook 
Tužna priča jedne bakefoto: Printsccreen Facebook

- Ostave joj jednu teglu džema ili po jedno jaje za hranu i to za celu nedelju, ne lože joj, brane joj izlaske iz kuće, hoće čak i da je zaključavaju. Baka je nesposobna da se o sebi sama stara. Ujna je vaspitač, moram da napomenem,pa eto vidite kakvih ljudi ima i među vaspitačima i radi u školi u blizini kuće - napisala je ona.

Kaže i da je baki ponudila da pređe kod nje da živi.

- Ona je to odbila, želi da umre u kući koju je izgradila i u kojoj je ceo život provela. Dakle, ne želim ni pare, ni penzije, želim samo da mi baka odživi dostojanstveno starost na kakvu svaki čovek ima prava. Šta mi je činiti, pogađa me jako ovakva nepravda, da pomenem da ne bih htela iz ovo malo preostalog poštovanja i ljudskosti prema svojim rođacima - ujki i ujni da mešam centar za socijalni rad i policiju - upitala je ona za savet.

Korisnici ove grupe savetovali su je da ipak pozove Centar za socijalni rad.

Kurir.rs