PAPRIKE PUNJENE PATLIDŽANOM I KROMPIROM: Jednostavno jelo koje će oduševiti celo porodicu (RECEPT)
Srbi obožavaju da jedu punjene paprike, a ako volite da isprobavate nove ukuse, predlažemo recept za paprike punjene povrćem.
Punjene paprike su starinsko jelo na kašiku, a obično se paprike pune mlevenim mesom i pirinčem. Ali, postoji puno recepata za punjene paprike, a jedan od najpopularnijih je onaj za punjene sirom. Danas vam predlažemo da probate i paprike punjene pire krompirom i patlidžanom, a ovo ukusno jelo se jednostavno sprema, pa uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 3 paprike
- 4 krompira
- 1 crni luk
- 1 patlidžan
- 5 čenova belog luka
- puter
- 150 ml mleka
- 1 veza mirođije
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Paprike isecite na pola po dužini, pa očistite od semenki. Zatim krompir oljuštite i isecite, pa skuvajte. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte patlidžan isečen na kockice. Sipajte malo maslinovog ulja, pa dodajte sitno seckani beli luk i promešajte. Krompir procedite, pa dodajte puteri lepo ispasirajte. Zatim sipajte vruće mleko i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Dodajte seckanu mirođiju i promešajte, a onda dodajte i prženo povrće i sve lepo sjedinite. Napunite paprike, poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Nakon toga pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)