KAKO DA SAMI NAPRAVITE DIMLJENU SKUŠU? Mnogo je ukusnija i jeftinija od one u prodavnici, a obogatiće vašu trpezu (RECEPT)
Dimljena skuša je savršen način da obogatite vašu slavsku trpezu, a priprema je jednostavna.
Dimljena skuša je izuzetno ukusna, a odlično je posluženje i za slavu. A kako se bliži Sveti Nikola, ovaj recept je naš predlog za savršenu slavsku trpezu.
Možete da je poslužite sa krompir salatom, a priprema nije ni skupa ni komplikovana. Ovako pripremljenu ribu ne morate da jedete samo kada su svečane prilike, nego i kada želite da se počastite ukusnim ručkom.
Priprema:
Ribi isecite rep i glavu i dobro je očistite. Ivadite i kosti. Isecite veću plastičnu flašu i dobro je operite, pa stavite ribu unutra. U šerpu sipajte vodu, pa dodajte so, ljusku crnog luka, crni čaj, šećer, lovorov list i biber. Kuvajte dok ne proključa, pa isključite.
Sačekajte da se ohladi, pa prelijte ribu. Stavite u frižider na 3 dana.
(Kurir.rs/Receptor)
Bonus video: