Sa četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete da napravite savršeno penasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni deo svakodnevice. Dodaće obilje ukusa svemu na šta ga namažete, a obavezno ga probajte uz tostirani hleb za doručak, pečeni krompir u kori, u pire-krompiru…
Shutterstock
Za pripremu ovog maslaca treba vam samo pet minuta i malo dobre volje, a nakon sat vremena stajanja u frižideru, možete ga smazati. Kao i svaki maslac, pre upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti.
Sastojci:
- 250 g maslaca, naseckanog, na sobnoj temperaturi
- 2 zgnječena čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
- 40 g parmezana, naseckanog na sitno
Shutterstock
Priprema:
- Stavite maslac, čen belog luka, papriku i parmezan u blender i mutite dok se sve dobro ne sjedini.
- Kašikom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.
- Stavite u frižider na jedan sat da se ohladi.
- Poslužite uz tost hleb i pospite s još parmezana, piše Punkufer.hr.
(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)
Bonus video: