Naučnici potvrdili: Seks podmlađuje!

Pored toga što otklanjaju stres i pozitivno utiču na izgled kože, redovni seksualni odnosi smanjuju rizik od srčanog udara, jačaju mišice, podstiču cirkulaciju i stvaraju osećaj sreće

Što češće, to bolje!
Žene provode sate i sate pred ogledalom i troše ogromne svote novca na brojne kozmetičke proizvode kako bi izgledale lepše i mlađe. Ipak, ta mladolikost i lepota u velikoj meri kriju se i u krevetu. Evo šta stručnjaci kažu o tome kako seks tačno deluje na naše telo...

Prirodna šminka

Seks je poput „prirodne šminke“, koja traje satima. Nakon njega, usne dobijaju izazovan crveni sjaj, a koža blista. Naime, seksualno uzbuđenje uzrokuje bolji protok krvi kroz organizam, što rezultira rumenim izgledom i sjajnom kožom, a ovaj efekat može da potraje i po nekoliko sati.

Brisanje bora

Osim izlaganja suncu, glavni uzrok nastanka bora su arterije. Pojačan protok krvi, koji, između ostalog, izaziva seks, koži osigurava kiseonik i hranljive materije, što sprečava nastanak bora.

Seks kao vežba

Seks je odlična kardiovežba. Naučno gledajući, u pitanju je fizička aktivnost koja ima potpuno iste efekte kao i odlazak na zumbu, a što više „vežbate“, efekti će biti vidljiviji.

Lepša kosa

Seks doprinosi i zdravlju kose. Svaki folikul vlasi ima krvni sud, a protok krvi jedan je od najvažnijih činilaca spoljašnjeg i unutrašnjeg zdravlja. To znači da pojačan protok krvi donosi više hranljivih materija u kosu.

Seksi pokreti

Opšte je poznato da je samopouzdanje jedna od najseksepilnijih stvari koje žena može da ima, a dobar seks svakoj dami daje dodatnu dozu samopouzdanja. Nakon uživanja u seksu one hodaju ženstvenije, pokreti su im senzualniji - glavu drže uspravno gore, bokovi im se zanosnije njišu, a upravo to je ono što izluđuje muškarce.

Fontana mladosti

Ako žena ima redovan seks, vrlo lako može izgledati dve do osam godina mlađe, tvrde stručnjaci i dodaju da seks smanjuje rizik od bolesti srca, raka i oboljenja poput depresije ili promena raspoloženja. Više seksa znači i manje prehlada, gripa i zaraza.

Bitan i u menopauzi

Žene u menopauzi gube estrogen, ženski hormon koji je ključan za uživanje u seksu. Jedini način da zaustave njegov gubitak je vođenje ljubavi najmanje jednom nedeljno.

Veće grudi

Tokom seksa obline će još više doći do izražaja, posebno grudi, koje se povećavaju za čak 25 odsto.