VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA JE PRAVA POSLASTICA: Mnogi ga obožavaju i jedu sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta

Profimedia

Savršena pita za svačiji ukus, učiniće da vaša kuća zamiriše na dom.

printscren YT 
foto: Printscren YT

Sastojci:

Kore za pitu 500gr

3 kg jabuka

200 gr oraha

2 jaja

1 šoljica ulja

1 šoljica jogurta

1 šoljica prah šećera

1 šoljica kristal šećera

Priprema:

Orahe grubo iseckajte, a jabuke izrendajte i prodinstajte ih sa šećerom i cimetom.

Umutite jaja, pavlaku i šećer. Potom ređajte pitu, tako što ćete staviti prvu koru, pa preko nje fil od jaja i pavlake, pa drugu, treću, četvrtu, petu, šestu i sedmu koru. Na sedmu koru stavite ceo fil od jabuka i cimeta, pa onda opet slažite sedam kora koje premazujete sa filom do jaja i pavlake.

Pecite pitu oko 45 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

(Kurir.rs/Receptor)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:17
MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS  Izvor: Kurir televizija