OVO JE TRIK NAJBOLJIH DOMAĆICA ZA KISELJENJE KUPUSA: Zahvaljujući OVOJ CAKI ostaje svež mesecima i ješćete ga CELE ZIME!

Shutterstock

Sezona zimnice je tu, a kiseli kupus visoko je na listi omiljenih, pa bilo da se jede kao salata, podvarak ili sarma, asocira nas na ukusnu i dobru hranu.

Priprema zimnice je važan deo svake jeseni, pa iako nam je danas mnogo toga po marketima dostupno, ipak, domaće je domaće. Tako je i sa kiselim kupusom.

Profimedia 
foto: profimedia

A samo pravljene zimnici, iako dugo traje i zahteva vreme, zapravo uopšte nije toliko teško, ponekad je dovoljno samo da nabavite staklene tegle i povrće ili voće po želji u zavisnosti od toga šta želite da napravite, a postupak može da bude prilično jednostavan.

Zato vam donosimo recept za savršeni kupus!

Ukiseljene glavice kupusa

Potrebno je:

  • 5 kg kupusa u glavicama
  • 2-3 kg korena šargarepe
  • oko 2 kg kuvane cvekle
  • 80 g soli

Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Kupus ostavite da odstoji 2-3 dana.
  2. Očistite spoljašnje listova i deo korena, pa ga operite.
  3. U izvađeni koren sipajte so, ređajte glavice u posudu s korenom okrenutim prema gore. Između celih glavica kupusa stavljajte polovine i četvrtine glavica kupusa, koren šargarepe, kuvanu cveklu.
  4. Pritisnite daščicama i kamenom. Nalijte hladnom vodom.
  5. Prekrijte čistom krpom ili poklopcem. U početku pretačite dvaputa nedeljno, a posle jednom nedeljno sve dok se kupus ne ukiseli.
  6. Za 5 kg kupusa potrebno je oko 80 g soli.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:17
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Izvor: Kurir televizija