SLANA ROZEN TORTA SA AJVAROM OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Odlična kao predjelo ili zakuska, svi će je obožavati (RECEPT)

Prointscreen/Youtube/Kuvajmo lako

Slana rozen torta sa ajvarom je jedinstveno predjelo koje će oduševiti vaše goste u svakoj prilici.

Pravi se od gotovih kora za slanu rozen tortu, dva različita fila - jednog sa ajvarom i tvrdim sirom, a drugog sa šunkom - i preliva od majoneza i kisele pavlake. Torta se na kraju pospe rendanim sirom i po želji kiselim krastavčićima.

Profimedia 
Ilustracijafoto: Profimedia

Ova torta je jedinstvena jer se kombinuju ukusni i aromatični sastojci kao što su ajvar, tvrdi sir i šunka. Fil je kremast i ukusan, dok se kore lako rastavljaju. Torta je takođe vrlo dekorativna, što je čini idealnim predjelom za svaku priliku.

Evo jedinstvenog recepta za slanu rozen tortu sa ajvarom:

Sastojci:

1 pakovanje kora za slanu rozen tortu

250 g krem sira

100 g putera

210 g kisele pavlake

140 g majoneza

140 g šunke, iseckane na kocke

125 g ajvara

70 g tvrdog sira, rendanog

75 g kiselih krastavčića, iseckanih na kocke (opciono)

Mleveni crni biber, po ukusu

Priprema:

U posudi umutite omekšali puter, majonez i kiselu pavlaku. Dodajte krem sir i dobro umutite dok ne dobijte homogenu smesu. Smesu za fil podelite na dva dela.

U jedan deo dodajte iseckanu šunku i krastavčiće (ako koristite), a u drugi deo dodajte rendani sir i ajvar. Na radnu površinu stavite list kora za slanu rozen tortu i preko njega rasporedite jedan deo fila.

Preklopite drugom korom i preko njega rasporedite drugi deo fila.

Tako nastavite dok ne potrošite sve kore i fil. Posljednju koru ne premazujte filom. Stavite tortu u frižider na najmanje 30 minuta da se sastojci sjedine.

Nakon 30 minuta, izvadite tortu iz frižidera i preostali fil premažite po vrhu torte. Tortu pospite rendanim sirom i po želji kiselim krastavčićima. Poslužite uz omiljena pića i uživajte!

SLANA ROZEN TORTA SA AJVAROM OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Odlična kao predjelo ili zakuska, svi će je obožavati (RECEPT) Izvor: Youtube

Saveti:

Za još ukusniji fil, dodajte mu malo mlevenog crnog bibera ili drugih začina po ukusu.

Ako želite da torta bude još dekorativnija, možete je posuti sitno narezanom paprikom, krastavcem ili drugim povrćem.

Tortu možete poslužiti odmah ili je pripremiti dan ranije i čuvati u frižideru do posluživanja.

(Kurir.rs/Receptor)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:01
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji! Izvor: Kurir televizija