Napravite keks rolat sa čokoladom, kikirikijem i bananom i ukrasite vašu svečanu trpezu. Svi će ga obožavati.
Počela je sezona slava i ako vaša nije skoro, bolje je da na vreme pronađete inspiraciju za slatki sto. Naš predlog je preukusan keks rolat sa čokoladom, bananom i kikirikijem.
Proces pripreme ovog rolata malo duže traje, ali nije mnogo težak za pripremu, a zahvaljujući fantastičnoj kombinaciji sastojaka svima će se svideti. Pored ovog, za slavu je idealan i reforma rolat od čokolade.
Priprema
Izlomite keks i dodajte mu krupno sečene pečene orahe. Zatim u šerpi pomešajte mleko, rendanu koru pomorandže, kao i kakao. Promešajte tako da nema grudvica, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Pred kraj dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte preliv preko keksa i dobro promešajte. Dobijenu smesu za rolat stavite na pek papir i forimajte pravougaonik ili kvadrat. Stavite bananu na sredinu smese za rolat, pa podignite obe ivice pek papira kako biste spojili krajeve.
Lepo umotajte i stavite u frižider na 3 sata. Isecite drugi pek papir na četiri trake srednje debljine i zalepite na rolat sa razmakom. Istopite čokoladu sa uljem, pa dodajte kikiriki i promešajte. Premažite rolat tamo gde nemate zalepljenu traku. Stavite rolat 40 minuta u frižider ili zamrzivač, pa skinite trake i ta prazna mesta premažite belom čokoladom koju ste istopili sa uljem i pomešali sa kikirikijem. Vratite rolat u frižider da se stegne.
(Kurir.rs/Receptoor)
Bonus video: