Zasladite kišni novembarski dan na najbolji način - neodoljivo kremastim i hrskavim kolačem. Sprema se i sa pudingom i džemom od maline, a ukus je božanstven. Nema pečenja, a kao podloga ređa se keks. Posipa se pečenim listićima badema. Kiselkasto-slatka kombinacija sa kojom nema greške! Zasladite kraj nedelje najlepšim kolačem sa malinama i keksom.
Sastojci:
Za sloj od malina:
- 700 ml mleka
- 2 kesice pudinga od maline(2x40g)
- 20 g pšeničnog brašna
- 4 žumanca
- 100 g šećera
- 200 g putera
Za podlogu:
- 40 keksa
- 200 g putera
- 200 g džema od malina
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 2 kašike želatina u prahu
- 100 ml ključale vode
Još:
- 50 g listića badema
Recept za najkremastiji kolač sa malinama i keksom:
U većoj šerpi zagrejte 600 ml mleka dok ne provri. U činiju dodajte žumanca, umutite ih, pa postepeno dodajte šećer i mutite žicom. Potom dodajte 100 ml mleka i umutite. Ubacite i pšenično brašno, a potom i puding od vanile. Dobro sjedinite sve sastojke. Dodajte smesu sa pudingom od maline u provrelo mleko i mutite. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu, pa kad se pojave mehurići, isključite ringlu. Premestite smesu sa pudingom od malina u činiju, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Pleh obložite pek papirom, pa poređajte 20 keksa po dnu kao podlogu za kolač. Listiće badema pecite na tiganju, na laganijoj vatri, do zlatne boje. Umiksajte omekšali puter u većoj činiji, a potom postepeno ubacujte ohlađenu smesu sa pudingom od malina. Umiksajte, pa fil za kolač rasporedite po keksu i poravnajte. Poređajte potom još 20 keksa po kolaču, pa prasporedite džem od malina preko. Pomešajte želatin u prahu i ključalu vodu, promešajte, pa ostavite da želatin nabubri. Umiksajte slatku pavlaku i postepeno dodajte ohlađen želatin dok miksate. Nakon što dobro umiksate, rasporedite fil za kolač preko džema od malina, pa pospite listićima badema. Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne. Preporučujemo i kolač sa malinama i jogurtom.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)