Nema ko ne voli sarme što se tiče naših prostora, a može se reći da su one jedino jelo koje svi podjednako obožavaju nebitno da li su posne ili mrsne. Kako se bliži Božićni post nije loše imati i koji neobičniji recept, a posne sarme sa orasima su upravo to.
Priprema:
Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
(Kurir.rs/Posna jela)
Bonus video: