"ČEKALI SMO VEKOVIMA DA TURCIMA VIDIMO LEĐA, DOČEKAĆEMO I DA KOSOVO BUDE NAŠE KAO PRE" Miletić: Nakaradni pristup ide u istoriju

Kurir

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti onemogućio je Srbima u pokrajini da glasaju na još jednim izborima koji se održavaju u centralnoj Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne očekuje posebnu reakciju međunarodne zajednice zbog ovog Kurtijevog poteza, ali i da je već jasno da srpska opozicija traži alibi za poraz 17. decembra.

Gost urednice i voditeljke jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV Snežane Petrović bio je Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacija.

Kurir TV 
foto: Kurir TV

- Kako da tumačite ovako jedno ponašanje u situaciji kada pričate o slobodama, pričate kako demokratija cveta na Kosovu I Metohiji. Čekajte, ljudi moji, da li ima normalnih dole? Šta hoćete vi više od nas? Mislim, govorim do kog aPsurda se sve to dovodi i mi tu moramo da to konstatujemo, da pamtimo, da budemo realniji, racionalniji. A predsednik Vučić kaže to se neće menjati - započeo je MIletić, a onda napravio zaokret:

This browser does not support the video element.

"ČEKALI SMO VEKOVIMA DA TURCIMA VIDIMO LEĐA, DOČEKAĆEMO I DA KOSOVO BUDE NAŠE KAO PRE" Miletić: Nakaradni pristup ide u istoriju  Kurir TV

- Ja se ne slažem se sa njim u tom pogledu. Ja verujem da svaka nepravda ima početak i kraj. Možda ćemo čekati i vekovima. Mi smo pet vekova bili pod Turcima pa smo dočekali da im vidimo leđa. Ja mislim da če takav nakaradni pristup sa ovom Bajdenovom administracijom otići u istoriju. A da li će se brzo nešto menjati? To ćemo videti. Ali siguran sa, će se poslepeno menjati ako ne bude nešto radikalnije. Ali to je naša borba, naš cilj i mi ćemo dočekati, ja sam ubeđen, da ćemo dočekati da vratimo Kosovo i Metohiju pod našu ingerenciju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

NOVA PROVOKACIJA: KURTI ODLAŽE ODLUKU O IZBORIMA 17. DECEMBRA! Srbi u strahu da neće moći da glasaju, OEBS pere ruke od svega  Kurir TV