PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV "KAVČANA" KOJI SU LIKVIDIRALI VLASNIK DISKOTEKE: Žrtvu ubili pre 5 godina, družio se sa Vukotićem

Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv "kavačnanina" Maria Miloševića i njegove kriminalne grupe koja je u maju 2018. likvidirala vlasnika diskoteke Miodraga Kruščića zvanog Migi (49) u Podgorici.

Kako navode crnogorske Vijesti, optužnicom je obuhvaćeno 14 članova kriminalne grupe koja se sumnjiči za brutalnu likvidaciju Kruščića, napad na novinarku Oliveru Lakić i krijumčarenje 554 kilograma marihuane iz Albanije u Crnu Goru 26. januara 2021. godine.

Printscreen 
kamere snimile kako egzekutor ubija vlasnika diskotekefoto: PrintScreen

- Specijalno državno tužilaštvo je danas Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih zbog ubistva Miodraga Kruščića, ali i napada na novinarku Oliveru Lakić u maju 2018. godine - navode Vijesti.

Optužnica SDT-a podneta je protiv M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V. za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, teška telesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Printscreen 
trenutak kada egzekutor beži nakon rafalne paljbefoto: Printscreen

Pa da podsetimo, Kruščić je ubijen 21. maja 2018, godine dok je sedeo u jednom podgoričkom lokalu. Egzekutor koji je tada imao silikonsku masku na glavi prišao je žrtvi s leđa i ispalio devet hitaca u njega. Nakon zločina ubica je pobegao, a brutalnu likvidaciju snimile su nadzorne kamere. Naime, Mario Milošević se od juna nalazi iza rešetaka, a tereti se i za ubistvo Radomira Đuričkovića na Cetinju 2016.

Ubijeni Kruščić nije bio bezbednosno interesantno lice kako su ranije prenosili lokalni mediji, ali nije isključeno da je motiv ubistva sukob kotorskih klanova koji traje od decembra 2014. zbog vrednog tovara kokaina koji je nestao iz jednog stana u španskoj Valensiji. Takođe, u ratu do istrebljenja do sada je ubijeno preko 60 žrtva, od kojih su pojedini i slučajne žrtve.

Printscreen/ Instagram 
jovan vukotić ubijen je prošle godine u istanbulu, a njegova glava plaćena je navodno milion evrafoto: Printscreen/ Instagram

Kako su ranije pisali crnogorski mediji, Miodrag Migi Kruščić bio je vlasnik podgoričke diskoteke "Bigl". Kruščić se, inače, družio sa pripadnicima škaljarskog klana, zbog čega je navodno godinu dana pre nego što je ubijen dolazio u crnogorsku policiju i raspitivao se da li mu je bezbednost ugrožena.

- Kruščić je tada bezbednosnu procenu zahtevao zbog pisanja medija i navoda da je povezan sa odavno policiji poznatim pripadnicima ovog klana Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovanom Vukotićem - pisali su mediji.

(Kurir.rs - Vijesti)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC  Kurir televizija