OVAKO SE PREPOZNAJE PRAVI BELI LUK: Radnje pune lažnog - na oko savršen, lako se ljušti, a pun pesticida! 6 detalja otrivaju FALŠ!

RINA

Potrošači u radnjama i na pijacama sve su više izloženi robi niskog ili lošeg kvaliteta, a posebno kada su u pitanju prehrambeni proizvodi. Beli luk spada u jednu od najzdravijih namirnica, naravno, ako je reč o pravom, a ne onom koji je uzgajan na neprirodan način uz dodavanje različitih vrsta pesticida.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kako masovna proizvodnja i potrošnja imaju za cilj isključivo profit, a ne zadovoljenje osnovnih ljudskih potreba, neophodno je obratiti pažnju pri kupovini i znati razliku između prirodno uzgajanih namirnica i onih koji i mogli naneti štetu.

Ovako možete razlikovati pravi od lažnjaka:

  • Pravi beli luk ima koren na donjoj strani dok kod lažnog on ne postoji.
  • Peteljka na glavi je sastavni deo pravog belog luka.
  • Ukoliko stoji duže vreme, beli luk može pustiti zelene izdanke dok se kod lažnog to neće desiti jer je tretiran hemikalijama.
  • Prirodni luk je nesimetričnog oblika za razliku od lažnog koji gotovo da ima savršen oblik.
  • Ukus pravog belog luka je aromatičan i prirodno ljutkast dok je kod lažnog intenzivan, metalan, a često i gorak.
  • Pravi beli luk se teže ljušti i njegova kora se lepi dok se kod lažnog kora skida bez većih poteškoća.

Kurir.rs/ Politika

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:35
DOŠAO ČAK IZ JAPANA DA PROBA ŠUPLJAČKI BELI LUK! Srpski nije kao oni uvozni, čim ga staviš u hranu, odmah ga osetiš Izvor: Kurir TV