Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako je pripremljen na starinski način. Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.
Bez podvarka ne može da prođe ni jedna trpeza, a uz ovaj recept ispašće savršeno ukusan.
Profimedia
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance
- 1 kg svinjetine
- 1 šolja ulja
- so, biber
- začin C
- lorber
Instagram Printscreen
Priprema:
- Najpre probajte kupus; ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu.
- Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili. Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo. Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode.
- Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.
(Kurir.rs/ŽenaBlic)
Bonus video: