PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU ALEKSANDRE PRIJOVIĆ POSTAĆE VAM OMILJENI RUČAK: Filip ne može da im odoli, prste da poližete!

Shutterstock, Petar Aleksić

Nakon serije uspešnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada „zagusti” u pomoć joj uvek priskače majka Borka Mihajlović.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

- Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva - poručila je pevačica.

Printscreen Instagram 
foto: Printscreen Instagram

Sastojci

600 g mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 100 g pirinča 1 jaje 1 kašika aleve paprike 2 paradajza 12 paprika babura 1 kašika brašna 0,5 l paradajz soka malo ulja malo soli biber suvi biljni začin

ATA images 
foto: Ata images

Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović

Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu.

Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.

Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.

Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.

Kurir.rs/ Gloria/ prenela: N.V.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

18:41
Aleksandra Prijović konferencija za medije Izvor: Kurir televizija