OBLANDE NA SEKIN NAČIN: Poslastica koja će probuditi sva vaša čula, a jede se i za vreme POSTA, pevačica pokazala kulinarsko umeće

ATA images

Osim što je muzička zvezda, Seka Aleksić je majka i neprevaziđena domaćica. Nije tajna da se pevačica sjajno snalazi u kuhinji, a svoje recepte s vremena na vreme voli da podeli sa obožavaocima.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Budući da je vreme posta oblande po receptu Seke Aleksić posebno su nam zapale za oko, te smo odmah odlučili da ih dodamo na meni.

Oblande po receptu Seke Aleksić savršena poslastica za posnu slavu

Pevačica je otkrila da su posne oblande jedan od njenih omiljenih recepata i poslastica je, naravno, zgodna ako slavite posnu slavu.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Sastojci: • pakovanje oblandi • 250 g posnog margarina • 280 g šećera • 2 kesice vanilin-šećera • 250 ml vode • 200 g posnog mlevenog keksa • 100 g kakao-praha • 150 g mlevenih oraha • 100 g posne čokolade • po želji korica narandže

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Otopite šećer, vanilin-šećer, margarin i vodu. Čim proključa, skinite sa vatre i dodajte keks, orahe i koricu narandže. Fino sjedinite i podelite na dva jednaka dela.

U jedan deo dodajte čokoladu i kakao i mešajte da se otopi i sjedini. Ostavite da se fil prohladi, da bude mlak i filujte korice naizmenično, tamni, pa svetli deo.

Poklopite težim predmetom i ostavite da se prohladi. Prijatno!

Kurir.rs/Gloria

Bonus video:

This browser does not support the video element.

05:21
"SVAKI DAN SAM U DRUGOM GRADU, U KUĆI JE HAOS!" Seka Aleksić otkriva kako na njen posao reaguju sinovi JEDNO NE MOGU DA RAZUMEJU Izvor: Kurir teleivizija