Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksić zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.
Priprema:
Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac, i sve sastojke osim brašna koje dodajemo na kraju po malo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.
*Napomena: ako je maslac sobne temperature tj. samo omekšao biće potrebno manje brašna a ako je otopljen biće potrebno više-ukus je na kraju isti. Svakako, čak i ako se pri vadjenju modlicama raspada, skupiti opet svo testo u loptu, dodati malo brašna i domesiti.
Prepoloviti testo na 2 dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.
Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.
Kada se izvade posuti šećerom u prahu.
Od ove količine testa ispadne oko 3 velika pleha.
Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.
Kurir.rs/Hello
Bonus video: