Evo još jedne ideje šta spremiti u toku posta. Posna pita lučara je odličan doručak za celu porodicu, a može biti i odlično predjelo, kao i užina. Lako se sprema, a većinu sastojaka već imate u kući.
Priprema:
Očistite praziluk i sitno iseckajte beli deo strukova.
Propržite na ulju, malo posolite i pospite vegetom.
Pirinač skuvajte, prelijte hladnom vodom, ocedite pa dodajte praziluk.
Malo pobiberite i promešajte.
Svaku koru poprskajte kiselom vodom i premažite nadevom po celoj površini.
Ređajte kore u tepsiju premazanu uljem tako da budu više zgužvane nego prave.
Poslednju koru nemojte mazati nadevom, samo je poprskajte mešavinom ulja i kisele vode.
Stavite pitu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
(Kurir.rs/PosnaJela/t.j.)
Bonus video: