RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT ZA MAMURLUK, A IMATE GA U FRIŽIDERU: Nikada vam ne bi palo na pamet, proverite da li ste ga bacili

Profimedia

Proslava Nove godine ume da ostavi vidljive posledice u vidu mamurluka. U šali se kaže da je mamurluk kazna za preterivanje, a simptomi su svima bar jednom bili poznati.

Ipak, ne mora svaka proslava da se završi glavoboljom sutradan, postoji način da se sve muke olakšaju i da se brzo okrepimo za reprizu. Ukoliko niste spremili paradajz čorbu, imamo i efikasno rešenje. Što se kaže, bolje sprečiti nego lečiti.

Dobra fora

Dan Dalton / Caia Image / Profimedia 
foto: Dan Dalton / Caia Image / Profimedia

U pitanju je tajna koju je otkrila jedna od najpoznatijih barmenki na svetu Šanel Adams. Ona je otkrila da je voda iz krastavčića najbolji saveznik kad je u pitanju mamurluk.

Naime, nakon čašice viskija preporučuje se ispijanje šutera vode kiselih krastavaca, što se u SAD naziva "pickleback" i u mnogim je barovima "specijalitet" kuće.

Sipaj i ne pitaj

Osim Amerikanaca, Rusi tečnost od kiselih krastavaca ispijaju uz votku ( a neki kažu i da se kunu u to kao lek za mamurluk), dok se u Meksiku kombinuje sa tekilom. Na taj način se ublažava dejstvo alkohola, a neki tvrde i da takva voda ublažava mamurluk.

Reuters 
foto: Reuters

Tobi Kakini, vlasnik bara iz Njujorka, svoje iskustvo sa "picklebackom" opisao je u razgovoru za The New York Times Style Magazine.

"Jedna devojka sa Juga dubokog glasa pitala me za šuter vode od kiselih krasavaca uz njen viski. Naterala me da pijem sa njom i te noći sam ih popio desetak. Izlečio sam prehladu koju sam imao i nisam bio mamuran. Nakon toga su svi hteli piti tu vodu uz viski. To piće je proslavilo moj bar", rekao je.

Pomaže

Profimedia 
foto: Profimedia

Uz sve to, tečnost kiselih krastavaca ima i druge blagodeti, na primer, ubija štetne bakterije u želucu, opušta mišiće i održava nivo šećera pod kontrolom. Ona može biti korisna i za jutro nakon pijanstva, jer pomaže organizmu da povrati izgubljenu tečnost.

(Kurir.rs)