8.000.000 LJUDI POGLEDALO RECEPT ZA TORTU OD PALAČINKI: Ova poslastica postala HIT na internetu, evo kako se sprema

Printscreen/Youtube/ Lieblingsdesserts

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za kratko vreme ga je pregledalo preko 8 miliona ljudi.

Ako vam je nestalo ideja za novogodišnju trpezu, onda je ova torta od palačinki idealno rešenje. Lako se pravi, nema mnogo sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima.

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta.

Sastojci - za palačinke:

180 g brašna

35 g nezaslađenog kakao

prstohvat soli

10 g šećera

3 jaja

260 ml vrućeg mleka

160 g ključale vode

60 g tečnog meda

25 ml ulja + ulje za podmazivanje tiganja

Sastojci - za krem:

250 g krem sira

90 g šećera u prahu

150 g punomasne pavlake

250 g šlaga (33% masnoće)

20 g tečnog meda

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U činiju stavite brašno, kakao, prstohvat soli i šećera i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte 3 jaja, postepeno sipajte mleko uz mešanje, pa dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Procedite testo za palačinke kroz sitno sito da ne ostanu grudvice.

Dodajte med u testo i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle toga, pomešajte sa 25 ml biljnog ulja. Podmažite tiganj biljnim uljem i pržite palačinke sa obe strane na srednjoj vatri. Trebalo bi da dobijete 14 palačinki. Za kremu dobro izmešati krem sir, 45 g šećera u prahu i pavlaku. U drugoj posudi izmiksajte slatku pavlaku i 45 g šećera u prahu u čvrst šlag. Dodajte u kremu i sve dobro promešajte. Svaku palačinku premazati kremom. Ostavite malo kreme za kasnije.

Printscreen/Youtube/ Lieblingsdesserts 
foto: Printscreen/Youtube/ Lieblingsdesserts

Svaku palačinku preklopite dvaput. Zatim svaku palačinku namazati preostalim kremom. Pažljivo urolajte tri palačinke u nizu. Zatim svaku palačinku "zalepite" na rolnu tako što ćete jednu po jednu slagati sa premazanim delom i svaki put dobro pritiskati. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Stavite tortu u frižider da odstoji 8-10 sati. 8. Uklonite kalup i foliju. Pre serviranja tortu posuti šećerom u prahu.

(Kurir.rs/NajŽena/Miss/T.J.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija