Pol Foster, britanski šef i dobitnik poznate Mišelinove zvezdice, najvećeg i najvrednijeg priznanja u kulinarskom svetu, otkrio je na društvenoj mreži TikTok svoju tajnu savršeno pripremljenog poširanog jajeta.
On je sa svojim pratiocima podelio detaljne korake kako da dobijete perfektno poširano jaje.
Mnogi kada poširaju jaje koriste sirće, a Foster kaže da to nikako ne treba da radite. Sve što vam je potrebno jeste šerpa za kuvanje, sveže jaje, prstohvat soli, cediljka i malo umeća.
Prvo što treba da uradite jeste da izlupate jaje u cediljku, zatim u ključalu vodu dodajte so i nežno spustite jaje. Foster je preporučio da ga kuvate oko dva minuta, a u zavisnosti od toga da li volite više ili manje rovito, možete to vreme da povećate ili smanjite. Svakako s vremena na vreme bacite pogled da vidite kako izgleda.
Kad istekne predviđeno vreme kuvanja, izvadite jaje iz vode i nikako nemojte odmah da ga stavljate na tanjir, preporučuje Foster. Umesto toga, odložite ga na ubrus kako bi upio svu vodu. Na kraju dodajte malo bibera, a uz jaje možete da dodate i ostale namirnice po želji.
Na ovaj način dobićete savršeno poširano jaje, neverovatno mekano, a bez sumnje i preukusno. Zadivite partnera i klince svojim kulinarskim umećem!
(Kurir.rs/A.G.)
Bonus video: